Petak, 15 Studeni 2019 07:32

Međunarodni dan srednjoškolaca

U organizaciji Županijskog vijeća učenika obilježen je po peti puta Međunarodni dan srednjoškolaca. Prigodnim programom koji se održao u Gradskom kazalištu učenici svih srednjih škola Požeško-slavonske županije obilježili su svoj dan. Međunarodni dan srednjoškolaca se obilježava u spomen na praške studente i srednjoškolce, koji su zbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje nepravedno osuđeni i strijeljani 17. studenog 1939. godine.

Programu su prisustvovali požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zamjenik gradonačelnika grad Požege Ferdinand Troha, izaslanik predsjednice Županijske skupštine Danijel Majer, predstavnik Regionalnog koordinatora razvoja županije dr. Anton Devčić te ravnatelji srednjih škola i učenici.

U sklopu programa učenici svake škole predstavili su svoju školu na prigodan način. Učenici  Ekonomske škole Požega predstavili su se s prezentacijom o Erasmus projektima i njihovom značaju za školovanje u Hrvatskoj. Učenici Obrtničke škole Požega predstavili su svoje tekstilne radove modnom revijom. Gimnazija Požega predstavljena je s mjuziklom, a učenici Glazbene škole Požega su održali prigodan koncert.

Učenicima, profesorima i ravnateljima prigodnim riječima se obratio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, čestitajući učenicima njihov dan.

”Nemojte nikada biti zadovoljni, tražite uvijek više, kritizirajte ali i dajte prijedloge, imate pravo sanjati i nemojte da vam te snove netko oduzme. Putujte svijetom, učite od drugih, ali vratite se prelijepoj domovini i ta prikupljena znanje podijelite ovdje. Netko će od vas biti veliki znanstvenik, netko će prenositi dalje svoje znanje drugim mladim ljudima, a netko od vas će možda i ostati ovdje, raditi i tako doprinositi zajednici. Vi ste oni koji će nas naslijediti. Županija je osnivač, ali ne samo u tehničkom smislu, puno toga smo do sada uložili i učinili, od energetski obnova do opremanja škola, a pripremamo i nove izazove kako bi vi mogli što kvalitetnije prikupljati sva potrebna znanja.” – rekao je župan Alojz Tomašević.

Pročitano 2095 puta