Četvrtak, 24 Listopad 2019 07:45

Požeško-slavonska županija osigurala pametne ploče za sve osnovne škole na području županije

U Osnovnoj školi Mladost Jakšić, župan Alojz Tomašević zajedno s načelnikom općine Ivicom Kovačevićem, ravnateljem Boškom Obradovićem te pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Sandrom Sekulić, održao je tiskovnu konferenciju povodom kupnje pametnih ploča osnovnim školama na području županije. Požeško-slavonska županija kupila je 21 pametnu ploču za 11 matičnih osnovnih škola na području županije, a vrijednost projekta je 525 tisuća kuna.

Donacijom Županije škola u Jakšiću dobila je dvije pametne ploče na čemu je zahvalio ravnatelj škole Boško Obradović te ujedno objasnio i ostala ulaganja u školu od strane osnivača.

„Pametne ploče samo su jedna u nizu pomoći i suradnje koju smo dobili od našeg osnivača. Tu je i novi namještaj vrijednosti oko 150 tisuća kuna, obnovljena je kuhinja vrijedna oko 200 tisuća kuna, sanitarni čvorovi oko 90 tisuća kuna i sada dvije pametne ploče vrijedne oko 50 tisuća kuna. Ove godine očekuje nas i energetska obnova matične škole, a već je obnovljeno svih pet područnih škola. Uz to, ove smo godine počeli raditi u jednoj smjeni, a Općina financira i produženi boravak.“  –rekao je ravnatelj Boško Obradović.

„Drago mi je što smo krenuli s aktivnostima nabavke pametnih ploča jer u vrijeme napredne tehnologije, to je nezaobilazna budućnost za razvoj obrazovanja. Nužno je pratiti nova znanja i nove tehnologije kako bi naši mladi imali adekvatne uvjete te uspješno odgovorili svim zahtjevima suvremenog školstva koji su pred svima nama.“ – naglasio je načelnik Ivica Kovačević.

Župan Alojz Tomašević izrazio je kako se vremena svakako mijenjaju te da je nužno biti u koraku s tehnologijom, a kupnja pametnih ploča je svakako u tome smjeru. Župan je također pozvao učenike da posjete Županijsku palaču te da im osobno ispriča o povijesti i radu županije.

„Kao što je načelnik naglasio, ovo je vrijeme napredne tehnologije te je nezaobilazno da se krećemo u tome pravcu kako bi našim učenicima omogućili iste uvjete školovanja kao što imaju ostali učenici iz nekih većih gradova Hrvatske. Vi ste naša budućnost te već sada u ovoj dobi znate više o tehnologiji, a jedan dan možda i vi budete nastavnici i profesori koji ćete nekim još mlađim generacijama  pričati o tome kako je bilo pisati na običnoj školskoj ploči. Vremena se svakako mijenjaju, no ne smijemo zaboraviti pričati djeci i mladim ljudima kako je to sve počelo, pričati im o Domovini i osigurati da oni ostanu ovdje, a ako već odu u svijet tražiti dodatno znanje, neka se s tim znanjem vrate u svoj kraj i ovdje ga primjene.“ – rekao je župan Alojz Tomašević.

Pročitano 895 puta