Ponedjeljak, 23 Rujan 2019 08:39

Održan 4. Agrotour Slavonija s 35 izlagača

Održan je 4. Agrotour Slavonija, sajam poljoprivrede i turizma na koji se odazvalo 35 izlagača. Najveći je to broj do sada koji pokazuje da sajam napreduje, ali i potrebu organizacije ovakvih sajmova u ruralnim i gradskim sredinama. Cilj sajma je okupiti proizvođače koji, osim standardnih, uzgajaju i poljoprivredne kulture koje nisu uobičajene i svakodnevno dostupne te predstavnike seoskih gospodarstava koja u svojoj ponudi, pored ugostiteljstva, imaju razne zabavne sadržaje.

Sve izlagače i brojne posjetitelje koje je lijep i sunčani subotnji dan privukao na Trg sv. Trojstva, pozdravili su ispred organizatora, vlasnik Poljoprivredne TV Thomas Heinz Pandžić, predsjednik HGK Požega Luka Balenović, zamjenik požeško-slavonskog župana za gospodarstvo Željko Jakopović, zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha i potpredsjednika Poljoprivredne komore, Antun Vrakić. Svi govornici su istakli da imamo jako puno prostora u razvoju poljoprivrede te su čestitali svima koji su tu proizvodnju održali, unapređuju je i na ovakvim sajmovima izlažu i nude za prodaju.

Organizator Sajma je za posjetitelje pripremio zabavni dio u kojemu su sudjelovali tamburaši De Gotho, KUD Bektež iz Bekteža i zbor Doma za starije osobe Požega.

 

Izvor: pozeska-kronika.hr

Pročitano 2230 puta