Četvrtak, 19 Rujan 2019 13:04

Održana redovna koordinacija sa načelnicima i gradonačelnicima

Redovnu koordinaciju s načelnicima općina i gradonačelnicima gradova sazvao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Uz Izvješće o stanju u općinama, gradovima i županiji, na dnevnom redu Koordinacije bile su teme vezane uz osiguravanje sigurne kuće, Dane hrvatskog turizma te CRO Race koja se uskoro održava. Požeško-slavonska županija nalazi se pred nekoliko velikih događanja na nacionalnoj razini koja su od velikog značaja u razvoju turizma županije.

Na Koordinaciji je razmotreno stanje u gradovima i općinama, a posebice kada je riječ o europskim projektima jer je Požeško-slavonska županija jedna od županija koja je do sada ostvarila najviše sredstava iz EU fondova.  Ove godine Dani hrvatskog turizma održati će se u Slavoniji, a Požeško-slavonska županija bit će domaćin 05. listopada. Planirano je prezentiranje grada Kutjeva i Kutjevačkog vinogorja kao glavne turističke atrakcije te su pripreme u završnoj fazi.

“Pred nama su Dani hrvatskog turizma, u Kutjevu ćemo predstaviti turističke potencijale, naše vinare i obiteljska gospodarstva. Uz to, 3. i 4. listopada obiteljska gospodarstva s našeg područja imat će priliku predstaviti se i na CRO Race-u koji se održava od 1. listopada. To je međunarodna biciklistička utrka koja ide kroz Hrvatsku u šest etapa, a prva etapa počinje u Osijeku. Velika manifestacija sportskog karaktera koja će biti na prostoru cijele Slavonije, a prva etapa će ići i kroz Požeško-slavonsku županiju. Želimo prezentirati naš prostor, ulazak je u Kutjevu, prolazna stanica je u gradu Požegi na trgu, a cilj u gradu Lipiku, prolazi se kroz sve općine i gradove osim općine Čaglin, ali kako smo potpisali ugovor na dvije godine, iduće godine utrka će ići i kroz Čaglin s ulazom preko Đakova. Bicikliste očekujemo taj dan oko 14,30 sati na području naše županije, to je gotovo dva sata direktnog prijenosa, kako nacionalnih tako i svjetskih medija, a investicija za našu županiju je 550.000 kuna te smo već dogovorili odnose i razmjere potpora s gradonačelnicima i načelnicima, ali i gospodarstvenicima koji će dijelom sufinancirati utrku.“ – rekao je župan Alojz Tomašević

Pročitano 2069 puta