Srijeda, 12 Lipanj 2019 09:28

Obilježen Dan Sisačko-moslavačke županije

Svečanoj sjednici Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije, koja je u utorak, 11. lipnja 2019. godine, održana u Domu INA Rafinerije nafte u Sisku, nazočila je Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, kao i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora na ovoj je svečanosti bila saborska zastupnica Željka Josić, nazočan je bio i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, a izaslanik ministra obrane bio je general-pukovnik Drago Matanović. Uz mađarskog veleposlanika Jozsefa Magyara, nazočni su bili i župani pet županija: požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, međimurski župan Matija Posavec i brodsko-posavski župan Danijel Marušić, predsjednik Županijske skupštine Karlovačke županije Ivan Vučić te saborski zastupnici Stipo Šapina, Dražen Barišić i Mato Čičak, kao i brojni drugi uglednici iz društvenog, vjerskog i gospodarskog života.

Župan Ivo Žinić i predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić uručili su priznanja i nagrade. Za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije nagrađeni su gitarist Damir Kukuruzović, liječnica Snježana Prodanović, Udruga invalida rada grada Siska, glazbenik Miroslav Dimić i slikar Želimir Šiško. Za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju nagrađeni su Ženki vokalni sastav KUD-a „Posavina“ Budaševo, Muška klapa „Kolapjani“ i Tamburaški sastav KUD-a „Seljačka sloga“ Greda Sunjska. Nagradu za životno djelo primio je prim. dr. Ivan Šipuš.

Pročitano 647 puta