Srijeda, 02 Siječanj 2019 08:38

Prva požeška beba u 2019. godini je mali Marin

Nakon novogodišnjeg dočeka došla je i prva beba u gradu Požegi i Požeštini rođena u Općoj županijskoj bolnici Požega. Rodio se mali Marin u 2,50 sati, kao treći sin u obitelji Monike Kir-Petričević iz prigradskog naselja Drškovci. Marin je težak 3,81 kg i dug 51 cm, a majka i dijete se se osjećaju dobro nakon poroda.

- Nakon Mihaela starog 6,5 godina i Matea starog 4 godine došao je i Marin. On je novogodišnja želja starije braće, jer su rekli da žele svakako brata. Inače mi svi u obitelji imamo imena s „M“, pa je onda i Marin tako dobio ime. Osjećam se dobro i drago mi je što je moj Marin prva beba u 2019. godini. Zahvaljujem i na poklonima, zaista su me iznenadili, upravo kao i Marin – ističe majka Monika.

Dječak Marin dobio je novčane darove i poklone od Požeško-slavonske županije koje je uručio zamjenik župana Vedran Neferović,  gradonačelnik grada Požege također je uručio poklon. Poklon za Marina uputila je predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

- Majku smo primili u zadnjim satima stare godine, a dječak Marin se rodio u prvim satima Nove godine. Inače prošle godine naš odjel Ginekološke poliklinike OŽB Požega imao je 449 poroda. U odnosu na 2017. i 2016. godinu kada smo imali oko 450 poroda taj se broj sada uravnotežio, nakon dugog niza godina kada smo samo bilježili padove broja poroda – rekao je mr. sc. Božidar Njavro, ginekolog, voditelj Ginekološke poliklinike.

Pročitano 2079 puta