Petak, 14 Prosinac 2018 12:46

Natječaj "Kreativni i neovisni"

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15. studenog do 15. prosinca 2018. godine, Županijsko stručno povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga Požeško-slavonska županija i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije dana 14. prosinca 2018. godine raspisuju

NATJEČAJ

Kreativni i Neovisni“

 

 

Natječaj je namijenjen svim učenicima srednjih škola i petih do osmih razreda osnovnih škola u Požeško-slavonskoj županiji, za izradu:

likovnih radova, plakata, instalacije, fotografije ili jednominutnog filma.

 

 

PRIMJERI  TEMA:

 

Što cigarete/alkohol/kocka/droga čine ljudima?

 

Imam(o) stav i govorim(o) NE!

 

Što imam(o) od toga da kažem(o) NE!

     

Cilj natječaja je da učenici pokažu znanje i stav prema sredstvima ovisnosti (pušenje, alkohol, kocka, droge), da se pozitivno dokazuju, da istaknu sposobnosti koje imaju, te da afirmiraju pozitivne i zdrave stavove te životne odabire.

Natječaj će biti otvoren od 14. prosinca 2018. do 15. travnja 2019. godine.

 

Za sudjelovanje u natječaju, natjecatelji/ice će se moći javiti na način da u školi koju pohađaju izrade likovni rad, plakat, instalaciju, fotografiju ili jednominutni film na zadanu temu, te iste dostave školskom povjerenstvu za odabir najboljih radova, u kategoriji najbolji individualni (pojedinačni) uradak, odnosno najbolji grupni uradak (grupno sudjelovanje ograničeno na 2-5 učenika).

Povjerenstvo za odabir svake škole dužno je izvršiti selekciju pristiglih radova do 30. travnja 2019. godine, te najviše 5 radova (do 5 pojedinačnih i do 5 grupnih radova)  iz svake kategorije dostaviti na odabir Županijskom povjerenstvu.

Županijsko povjerenstvo odabir najbolja 3 rada u svakoj kategoriji izvršit će do kraja svibnja 2019., a proglašenje i dodjeljivanje nagrada održati će se u lipnju 2019. godine.

Požeško-slavonska županija i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije nagradit će sudionike za osvojeno 1., 2. i 3. mjesto unutar svake kategorije, pojedinačno i grupno. Nagradit će se i škole sudionice natječaja. Svaki učenik/ca može sudjelovati sa samo jednim radom (pojedinačno i u grupi).

Izložba najboljih radova održat će se u Mjesecu borbe protiv ovisnosti od 15. studenog do 15. prosinca 2019. godine.

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO PSŽ        ŽUPANIJSKO STRUČNO POVJERENSTVO

Mato Matijević, dr. med. vet.                                 Vedran Neferović, prof

univ. mag. teriogenologije

KLASA: 550-01/18-01/147

URBROJ: 2177/1-07-07/2-18-3

Pročitano 3469 puta