Srijeda, 21 Studeni 2018 09:48

Savjet vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice održan u Požegi

Savjet vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice Hrvatske zajedno sa svih 20 zajednica županija i HVZ grada Zagreba održali su svoju sjednicu u Požegi. Organizator sjednice bio je Savjet vatrogasne mladeži Požeško-slavonske županije i predsjednik Marko Ašenbrener, a tema sjednice je bio uspješni rad tijekom cijele godine.

- Sada kad smo završili jednu uspješnu sezonu i ne samo protupožarnu sezonu, nego i onu sezonu rada s mladima i vatrogasnom mladeži, možemo napraviti analizu, pronaći što možemo poboljšati te napraviti smjernice za novi i bolji rad. Posebno smo ponosni na sva vatrogasna natjecanja mladeži, od nivoa Vatrogasnih zajednica županija do državnih natjecanja te na odličan rad našeg Kampa vatrogasne mladeži u Fažani koji je i ove godine radio punim kapacitetima. HVZ, Savjet i Komisija koja vodi skrb o mladima i radu s mladima ima jako dugu tradiciju. Toliko je ukorijenjena u Hrvatskoj i toliko je puno tradicije u društvima, pa je naš kamp jedno od jačih događanja i dalje u vatrogastvu mladih. Primjer dobre zajednice je vaša Vatrogasna zajednica. Rade na ispravan način i zbog toga imaju još uvijek veliko članstvo, ali i odličan odaziv na sve naše aktivnosti. –Milivoj Taslak, predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži HVZ.

Skup je pozdravio zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović, istakavši predanost ove županije na podršci vatrogastvu i VZŽ, brojnim DVD-ima u 57 mjesta na cijelom području županije.

Pročitano 3063 puta