Ponedjeljak, 22 Listopad 2018 10:23

Obilježen Dan branitelja u Brestovcu

Odlukom Vijeća Općine Brestovac, a na prijedlog Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranka Brestovac, 22.listopada obilježava se kao dan branitelja Općine Brestovac.

Toga dana ,prije 28 godina počelo je organizirano naoružavanje zapadnog dijela bivše Općine Požega, kada je od 15o kalašnjikova , 35 dodijeljeno dragovoljcima s područja Mjesne zajednice Brestovac, od Novog Sela do Ivandola i Brestovca do Orljavca, te svakog zaselka, rekao je predsjednik brestovačkog Ogranka Mirko Sajfert.

Zapravo glavno bojište bilo je upravo na našem području, a ovdje se stvarala povijest Domovinskog rata, izjavio je načelnik Općine Brestovac, Zdravko Mandić.

Hrvatska treba biti prije svega i iznad svega , naglasio je bivši zapovjednik 6.Bojne i brigadni general Zvonko Peternel.

Ne smijemo zaboraviti da su branitelji stvarali temelje hrvatske države, izjavio je požeško slavonski župan Alojz Tomašević. Neki nam zamjeraju,neki nisu vjerovali, ali mi imamo državu koju ćemo razvijati. Možda nismo zadovoljni, ali učinit ćemo sve kako bi ostvarili ciljeve za koje smo se borili, dodao je Tomašević.

Obilježavanje prvog Dana branitelja Općine Brestovac, započelo je polaganjem svijeća i vijenaca na spomeniku hrvatskim braniteljima u Brestovcu i nastavljeno svetom misom u župnoj crkvi u Brestovcu. Na prigodnom programu u Osnovnoj školi Dragutina Lermana,nastupili su Mješovita pjevačke skupine KUD-a Berda, učenica osmog razreda Andrea Budimlić, solisti Benjamin Poletto i Dorotea Markanjević, recitatorica Marija Tomić, te Dora Klarić uz pratnju učenika Osnovne škole Dragutina Lermana.

 

Izvor: brestovac.hr

Pročitano 2131 puta