Petak, 05 Listopad 2018 10:58

Uvedena jednosmjenska nastava u Osnovnoj školi Lipik

Ravnateljica Kovač je kazala kako su adaptacijom hola uredili tri učionice koje zadovoljavaju pedagoški standard, a financijski im je to omogućila Požeško-slavonska županija. „Vodim se željom da se jednosmjenskim radom podigne standard školovanja, jer učenici aktivnije prate nastavu u dopodnevnim satima, što posljedično rezultira boljim uspjehom u školovanju. Vjeruju kako će se stvaranje uvjeta za uvođenje jednosmjenske nastave pokazati kao uspješan projekt na dobrobit svih, a najviše djece i njihovih roditelja,“ rekla je ravnateljica.

Svečanosti koja je 4. listopada organizirana prigodom uvođenja jednosmjenske nastave u Osnovnu školu Lipik, a kojoj su uz učenike i nastavnike lipičke osnovne škole prisustvovali požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, dogradonačelnik Slobodan Katunar, predsjednik lipičkog Gradskog vijeća Mladen Dolić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije Sandra Sekulić Pojer i Dejan Iličić, predsjednik Školskog odbora.

Uvođenjem jednosmjenske nastave želi se unaprijediti odgojno-obrazovni proces, a djeci i roditeljima omogućiti bolje organiziranje obiteljskog života, kao i slobodnog vremena učenika. Svi učenici će imati priliku biti uključeni u program produženog boravka, a u popodnevnim satima pohađati izbornu nastavu, glazbenu i plesnu školu, sportske i ostale izvanškolske aktivnost.

„Ove godine s posebnim zadovoljstvom mogu iskazati da se u Osnovnoj školi Lipik događaju samo lijepe stvari. Uveden je produženi boravak, uređene su tri nove učionice i uveden je jednosmjenski rad. Pokazali smo da se dobrim gospodarenjem, dobrom praksom i zajedničkim naporima može napraviti ono što želimo,“ rekao je gradonačelnik Vinko Kasana zahvalivši županu Tomaševiću i Požeško-slavonskoj županiji na podršci te poželjevši učenicima i nastavnicima mnogo uspjeha u školskoj godini.

„Čestitam vam jer ste prva škola koja je uvela jednosmjenski rad s tendencijom da i ostale škole to uvedu. Postali ste predvodnica dobrog razmišljanja, dobrih ideja i dobrog upravljanja i na tome vam čestitam,“ rekao je župan Alojz Tomašević, napomenuvši kako će uskoro krenuti energetska obnova zgrade lipičke osnovne škole. Ovom prigodom župan je školi poklonio didaktičku ploču s prikazom Republike Hrvatske, naše domovine.

Tijekom prigodnog svečanog programa školski zbor pod vodstvom učiteljice Jadranke Radonić Sirovice izveo je skladbu “Lipik je grad,” a u kratkim igrokazima nastupili su i učenici 1.b razreda koje je pripremila učiteljica Snežana Kosanović, kao i dramska skupina 4.a razreda s igrokazom „Neka se vole đaci i škole“ koji je priredila učiteljica Lionella Brisinello.

Pročitano 2894 puta