Srijeda, 03 Listopad 2018 12:56

Predstavljanje županijskog projekta ,,Bonton'' u Požegi

Tijekom školske godine 2017./2018. realiziran je županijski projekt Bonton čija je realizacija započela u školskoj godini 2016./2017. kada je bio usvojen kao školski projekt OŠ "Mladost" Jakšić i odvijao se pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora. Inicijator i voditelj školskog projekta, učiteljica likovne kulture Sanja Mišić, sljedeće godine postaje voditeljicom županijskog projekta koji je prepoznat od strane župana kao kvalitetan i potreban te se odlukom župana tijekom školske godine provodi u 11 škola županije i gradskoj školi Julija Kempfa.

Koordinatorom ispred Županije imenovana je gđa Ana Pirović, viša savjetnica u Uredu za kulturu i društvene djelatnosti. U realizaciji projekta sudjeluje 4100 učenika te 414 učitelja predmetne i razredne nastave. Kroz projekt se realiziralo oko 50 tema i isto toliko različitih aktivnosti, suradnji s institucijama i terenske nastave. Uspješnosti realizacije projekta pridonijelo je dvanaest školskih koordinatora. Županijski projekt odvija se pod pokroviteljstvom predsjednika Hrv. sabora, Gordana Jandrokovića i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Projekt za cilj ima objediniti pravila Bontona u školi, institucijama, na ulici i u prometu.

,,Posebno želim naglasiti da se projekt odvijao pod pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora i Ministarstva znanosti, ali glavni nositelj projekta je naša Požeško-slavonska županija. Putem ovog projekta djeca su puno toga naučili na temu bontona i kako ga primijeniti u svakodnevnom životu, a mi kao škola smo jako zadovoljni što je projekt uspio.'' – rekla je voditeljica projekta Sanja Mišić.

Danas je na Trgu sv. Terezije Avilske u Požegi održan kulturno-umjetnički program te podjela zahvalnica svim školama koje su sudjelovale na projektu. Zahvalnice je dodijelio zamjenik župana za društvene djelatnosti Vedran Neferović.

Pročitano 1965 puta