Utorak, 18 Rujan 2018 08:31

Sastanak slavonskih župana na temu zajedničkih strateških projekata uoči sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

U Palači Srijem u Vukovaru održan je radni sastanak slavonskih župana, na kojem su uz domaćina, Božu Galića (Vukovarsko-srijemska, prisustvovali i Ivan Anušić (Osječko-baranjska), Danijel Marušić (Brodsko-posavska), Igor Andrović (Virovitičko-podravska) i župan Alojz Tomašević.

Tema radnog sastanka bila je priprema uoči VI. Sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, a koja će se održati 21. rujna u Osječko-baranjskoj županiji, u Belom Manastiru.

Slavonski župani iznijeli su probleme s kojima se suočavaju u svojem radu ali su istaknuli i ključne razvojne projekte kako bi se pripremili za sjednicu.

Župan Anušić iznio je problematiku iskorištavanja drvne mase slavonskih šuma.

Župan Tomašević se nadovezao na tu problematiku te istaknuo kako je 48% teritorija županije pod šumom a nešto više od 120.000 kuna je godišnji prihod te smatra da je potrebno održati radni sastanak na tu temu.

Župan je također naveo dva projekta koji su važni, a to su akumulacija s 28 mil.kubika vode, budući su nekoliko puta bile poplave katastrofalnih razmjera. Upravo izgradnjom akumulacije Kamenska ne samo što bi riješili obranu od poplava nego bi riješili i navodnjavanje, ali i poboljšali turističku ponudu, kao i projekt razvoja kontinentalnog turizma.

Pročitano 2216 puta