Četvrtak, 23 Kolovoz 2018 10:24

Vikend na Glavici pun adrenalina

I ove godine, na automotodromu Glavica, održava se tradicionalno Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim moto utrkama, za veliku nagradu Požeško – slavonske županije. Čast mi je što se ova utrka održava na području Požeško – slavonske županije i to na automotodromu Glavica, koje je inače vojno vježbalište, a temeljem dogovora sa Ministarstvom obrane, ista se može koristiti vikendima za treninge. Ovim putem želim se zahvaliti ministru te državnim tajnicima što su realizirali ono što su obećali te mlade ljude s područja Županije, a koji su zaljubljenici u moto sportove, maknuli s ceste te im omogućili korištenje staze u kontroliranim uvjetima. Također zahvaljujem i zapovjedniku vojarne 123. brigade.
Županija će i dalje biti pokrovitelj ovakvih sportskih natjecanja, a ujedno zahvaljujem i svim općinama i gradovima koji su također pomogli u realizaciji ovoga natjecanja.
Na kraju, pozivam sve naše građane da ovaj vikend dođu na Glavicu bodriti natjecatelje s područja naše Županije. – rekao je župan
Program ovoga vikenda je – trening kreće u subotu u 8,30 i traje do 15 sati. Nakon toga slijedi mala pauza od 15ak minuta, a onda otvorenje utrka. U nedjelju trening počinje u 9,30, a u 13,30 počinje utrka. Očekuje se preko 100 vozača. Staza je jako dobro pripremljena, što je najbitnije.
Moram napomenuti da Moto klub Požega Promet ima 5 predstavnika. Krešimir Pavelić je na dobrom putu da postane prvak Hrvatske u klasi oldtimer, klasa 6.
Prije otprilike godinu dana, ovdje u zgradi Županije imali smo okrugli stol na temu sigurnosti u prometu, prilikom čega se zahvaljujem županu koji se zauzeo i učinio sve kako bi mi kao klub dobili Glavicu na korištenje te omogućili svim zainteresiranim vozačima da vikendom koriste stazu Glavice. – rekao je tajnik Moto kluba Požega Promet Zlatko Jaroš.
Iznimno mi je zadovoljstvo što smo uspjeli dobiti Glavicu te što ćemo sve ljubitelje motora, vozače, rekreativce maknuti sa ceste i dozvoliti im da se bave vožnjom, ali u kontroliranim uvjetima. Svoje iskustvo neće morati provjeravati u prometu nego će to napraviti na Glavici. Veliko hvala županu na pomoći te zapovjedniku vojarne 123. brigade.
Pozivam sve ljubitelje brzina i motocikala da dođu na Glavicu i vjerujem da neće izostati uzbuđenja i kvalitetnih vožnji. – rekao je Krešimir Pavelić.

Pročitano 2639 puta