Nedjelja, 17 Lipanj 2018 12:31

U Lipiku održani dani zdravlja, rekreacije i zdrave prehrane

Briga o zdravlju i promocija zdravog načina života bila je u samom središtu 6. Dana zdravlja, rekreacije i zdrave prehrane u Lipiku koji je održan 17. lipnja te je, kao i prethodnih godina, svojim posjetiteljima ponudio čitav niz zabavnih i sportskih sadržaja. Unatoč grmljavinskom nevremenu koje se spustilo pred sam završetak manifestacije, tijekom cijelog dana organizatori, Grad Lipik i Turistička zajednica Grada Lipika uz brojne su partnere ponudili bogati program s nizom aktivnosti, dok je u središtu događanja bila ponuda tridesetak izlagača od kojih je, manje ili više, svaki nudio neki svoj autohtoni, ali prije svega, zdravi proizvod. Ove godine je stavljen poseban naglasak na interakciju i više živog sadržaja za posjetitelje pa su tako na otvorenom organizirana čak tri predavanja. Predavanje pod nazivom „Prevencija zdravlja“ održao je dr. Tihomir Brkić iz Požege, a predavanje o oralnoj higijeni za djecu i najmlađe je održala studentica 6. godine Stomatološkog fakulteta Sara Lukić iz Pule, dok je predavanje o medicinskoj konoplji naziva "Upotreba kanabisa kod neizlječivih bolesti" održala antropologinja i profesorica psihologije Danijela Smiljanić Simpson.

Uz desetak poligona za različite sportove, poput odbojke, badmintona, stolnog tenisa, nogometa, tenisa, jahanja, biciklizma, streličarstva, bubble footballa ili pak trake za boso hodanje, posjetiteljima je u suradnji s Toplicama Lipik organizirano besplatno mjerenje sastava tijela i tjelesne mase na njihovu štandu, ali i terapijske vježbe u zatvorenom bazenu.Isto tako, brojni su lokalni klubovi i udruge prezentirali svoj rad, građanstvo je imalo priliku besplatno se provozati fijakerom Državne ergele Lipik i turističkim vlakićem, a za glazbeni doživljaj pobrinula se grupa Tajna.

Dan je započeo održavanjem 15. planinarskog pohoda "Lipanj u Lipiku" sa više od 140 planinara koje je pozdravio i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.  Tako su osim članova domaćeg PD Lipa, na pohodu sudjelovali članovi PD Psunj iz Pakraca, PD Kanjon iz Sanskog Mosta, HPD Jelengrad iz Kutine, HPD Vidim iz Kutjeva, HPD Klikun iz Pleternice, HPD Bršljan-Jankovac iz Osijeka, HPD Sokolovac iz Požege, HPD Petrov vrh iz Daruvara, PD Majevica iz Srebrenika, HPD Strmca iz Nove Gradiške, PD Zmajevca iz Novske, Eko-Sporta iz Ključa, PD Šapica iz BiH, PD Lipa iz Odžaka, kao i pripadnici HGSS-a, koji su se nakon obilaska planiranih lokacija na obroncima Psunja vratili na ručak i planinarsku zabavu unutar lipičkog Kursalona.

Izvor: Lipički compas

 

Pročitano 2589 puta