Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima iz Drenovca

spomenik_-_drenovcu_-_01U čast četvorici poginulih hrvatskih branitelja iz Brodskoga Drenovca, mjesta s područja grada Pleternice, danas je u središtu toga naselja svečano otkriven i blagoslovljen spomenik Peri Pariću, Vitomiru Baltiću, Dragoju Davidoviću te Antonu Kukuruzoviću koji su u Domovinskom ratu izgubili svoje živote braneći slobodu i suverenitet Hrvatske. Na inicijativu Mjesnoga odbora Brodskoga Drenovca izgradnju spomenika vrijednoga 45.000 kuna osigurao je Grad Pleternica.

spomenik_u_drenovcu_-_6

Ispred Požeško-slavonske županije vijenac je položilo i svijeću zapalilo izaslanstvo predvođeno županovim zamjenikom Željko Jakopovićem, a isto su učinili, naravno, i predstavnici braniteljskih udruga te Grada Pleternice, Mjesnoga odbora Brodski Drenovac, policije i vojske.

spomenik_u_drenovcu_-_2

Uza zamjenicu pleterničkoga gradonačelnika Antoniju Jozić, okupljenima se obratio i dožupan Jakopović pozdravivši inicijativu mjesnoga odbora, kazavši kako nikad ne smijemo zaboraviti one koji su dali najviše u stvaranju slobodne i neovisne države Hrvatske. Dodao je kako će Požeško-slavonska županija, kao i dosad, u granicama svojih mogućnosti i dalje pomagati hrvatske branitelje i njihove udruge.

spomenik_u_drenovcu-5

U kratkom, prigodnom i zanimljivom programu nastupili su učenici tamošnje područne škole, a prije samoga čina blagoslova novoga spomenika u zrak su pušteni bijeli golubovi kao simboli mira.

spomenik_u_drenovcu_-_4

Blagoslov spomenika četvorici poginulih mještana Brodskoga Drenovca, hrabrih hrvatskih branitelja, obavili su domaći, bučki župnik Marko Pišonić te pleternički župnik Antun Ćorković.

spomenik_u_drenovcu-7