Pakračkoj i pleterničkoj zoni 3 milijuna kuna potpore!

pakrac_-_potpisi_ugovora_001Tehnologijsko-inovacijski centar u Poduzetničkoj zoni u Pleternici, poznatiji kao pleternički poduzetnički inkubator, čija je ukupna vrijednost procijenjena na 7,5 milijuna kuna, od danas je bogatiji za 1,5 milijuna kuna bespovratnoga novca iz Ministarstva poduzetništva i obrta koji će biti utrošeni u sufinanciranje izgradnje inkubatora. Tom je prigodom potpisan ugovor i za 960.000 kuna Gradu Pakracu za izgradnju drugoga inkubatora u Zoni male privrede te za 220.000 kuna Poduzetničkom centru Pakrac za poticanje rada s poduzetnicima.

pakrac_-_potpisi_ugovora_-_3

Ugovore su u Poduzetničkom centru Pakrac koji će od spomenutoga ministarstva dobiti i 210.000 kuna za fotonaponske ćelije za proizvodnju struje, potpisali ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, gradonačelnik Pakraca Davor Huška, dogradonačelnica Pleternice Antonija Jozić te direktorica Poduzetničkoga centra Pakrac Vida Iličić.

parkac_-_potpisi_-_2

- Pakrac i Pleternica pokazali su potencijal i veseli nas da će realizacijom ovim projekata, kako je u njima najavljeno, u Pakracu biti otvoren prostor za rad šest novih poduzetnika uz otvaranje 60 novih radnih mjesta. U Pleternici će svoj dom pronaći 22 poduzetnika te je također najavljeno otvaranje novih radnih mjesta - kazao je ministar Maras prilikom potpisivanja spomenutih ugovora u Pakracu.