Japan donirao dva dječja igrališta općini Brestovac

japan_-_brestovac_-_1Izvršni dopredsjednik Hrvatskoga Crvenoga križa prim.dr.sc. Nenad Javornik danas je i službeno ravnatelju Gradskoga društva Crvenoga križa Požega Miroslavu Zeleniki u Brestovcu predao donaciju Vlade Japana koja je, podsjetimo, omogućila izgradnju i uređenje dva dječja igrališta u općini Brestovac, jedno uz OŠ Dragutina Lermana u Brestovcu, a drugo uz njezinu područnu školu u Zakorenju. Donacija je vrijedna 60.000 kuna, bez PDV-a.

japan_-_brestovac_-_4

Svečanoj je primopredaji i otvorenju dječjih igrališta nazočio i veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj Masaru Tsuji, izrazivši zadovoljstvo što je Japan mogao pomoći Požeško-slavonskoj županiji i općini Brestovac.

japan_-_brestovac_-_5

- Ovo je prijateljska pomoć naroda Japana vašoj županiji i općini - kazao je veleposlanik Tsuji koji je, podsjetimo, krajem ožujka potpisao i ugovor o pomoći razminiranju Lipika u visini od 80.000 eura.

japan_-_brestovac_-_3

Uz načelnika Općine Brestovac Zdravka Mandića i ravnatelja OŠ Dragutina Lermana Antu Majnarića, otvaranju igrališta nazočio je i županov zamjenik za društvene djelatnosti Ferdinand Troha.

japan_-_brestovac_-_7

Županov je zamjenik japanskom veleposlaniku uručio prigodan dar kao mali znak pažnje i zahvalnosti za veliku pomoć Japana našoj županiji kroz proteklo razdoblje.

japan_-_brestovac_-_6

Poslije prigodnoga programa u Brestovcu, u kojem su nastupili učenici tamošnje škole, odnosno po otvaranju novoga brestovačkoga dječjega igrališta, kvalitetu sprava, koje su doista reprezentativne, isprobali su i uvažani gosti.

japan_-_brestovac_-_8

Uzvanici su potom posjetili i dječje igralište u Zakorenju čiji su učenici i mještani također iskazali zahvalnost Vladi Japana i Crvenom križu što ih je nominirao za donaciju.

japan_-_brestovac_-_9