O upisima u srednje škole i đačke domove u županiji

upisi_-_01Iz Odjela za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije izvijestili su o upisnim rokovima u novoj srednjoškolskoj godini na području naše županije. Tako će se u prvom upisnom krugu prijave za upis primati u ponedjeljak 2. srpnja i utorak 3. srpnja 2012. godine od 8 do 16 sati. U drugom će se upisnom krugu prijave za upis primati u ponedjeljak 9. srpnja 2012. godine  po rasporedu škole, u vremenu od 8 do 16 sati. Opširnije, sam tekst natječaja i više o upisu u đačke domove, pročitajte u nastavku.

Jesenski  upisni rok bit će objavljen na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama škole, uz broj nepopunjenih upisnih mjesta i rokova, a najkasnije do 17. kolovoza ove godine. Prijave za upis u jesenskom romu primat će se u ponedjeljak 20. kolovoza 2012. godine od 8 do 16 sati.

PRIJAVE
U postupku prijavljivanja učenik prilaže:
-prijavnicu za natječaj( u kojoj roditelj ili skrbnik potpisom odobrava školi uvid u osobne podatke u Ministarstvu uprave)
-originalne svjedodžbe posljednja dva razreda osnovnog obrazovanja kojima se dokazuje uspjeh postignut u osnovnoj školi
-odgovarajuće dokumente kojima se dokazuje neko od prava koje učenik ostvaruje na temelju odredbi iz Odluke o elementima i kriterijima (pravo na izravni upis, dodatne bodove ili pravo na vrednovanje posebnih rezultata prethodnog obrazovanja  itd.)

Natječaj za upis učenika u srednje škole i Đački dom Požeško-slavonske županije za školsku godinu 2012./13. bit će objavljen u Večernjem listu 14. lipnja 2012. godine.