J.Zirn iz Đakova najbolji u vožnji dvoprega u Pleternici

zaprege-pl-1Josip Zirn iz Konjičkoga kluba Ergele Đakovo novi je državni prvak u vožnji dvoprega. Naslov je osvojio nakon trodnevnoga natjecanja na hipodromu u Pleternici. Natjecanje se sastojalo od dresure, maratona i vožnje preciznosti. Josip Zirn natječe se devet godina u vožnji dvoprega, a ovo mu je treća titula prvaka Hrvatske. Viceprvak Hrvatske ove je godine Antun Medvidović iz Zaprežnog kluba Slavonac, dok je treće mjesto osvojio Tihomir Salarić iz Konjičkoga kluba Pleternica.

zaprege-pl-2

Trodnevno natjecanje u vožnji dvoprega u Pleternici bilo je otvorenoga tipa pa su na njemu ove godine sudjelovali i predstavnici Kobilarne Lipica iz Slovenije. Ljubitelji konjičkoga sporta došli su na svoje i doista su mogli uživati u izvedbama.

zaprege-pl-3

– Da bi se postigli dobri rezultati potrebno je puno truda i puno novca. Ja sam zaposlenik Ergele i svaki dan treniram oko dva sata, a pred natjecanje i više – rekao je državni prvak Josip Zirn.

zaprege-pl-5

– Natječem se šest godina. Sada je nešto manje natjecatelja nego kada sam počinjao, ali je kvaliteta ujednačenija i razlike u bodovima između nas su minimalne – rekao je pleternički adut Tihomir Salarić kojemu je osvojeno treće mjesto dosad najveći uspjeh na državnom natjecanju u vožnji dvoprega.

zaprege-pl-4

Tradicionalnom natjecanju u Pleternici nazočili su i čelnici Požeško-slavonske županije, promatrajući najzanimljivije trenutke državnoga prvenstva u društvu pleterničkoga gradonačelnika i saborskoga zastupnika Franje Lucića.

zaprege-pl-6