Cvjetići glazbe u Pleternici održani po dvadeseti put

cvjetici-1U organizaciji Glazbenoga društva Cvjetići glazbe, u Pleternici je protekloga vikenda održan dvadeseti istoimeni dječji tamburaški festival, jedini te vrste u Hrvatskoj. Prve večeri Cvjetića glazbe, u petak, u svojevrsnoj retrospektivi proteklih 20 godina nastupili su najuspješniji pjevači kroz ta da desetljeća od kojih su se neki, poput Ane Jukić Baketarić ili Igora Ančurovskog, nastavili uspješno baviti glazbom. Klapa Intrade bila je pravo osvježenje ovogodišnjih "Cvjetića", u koncertu prve festivalske večeri.

cvjetici-4

Za natjecateljski dio festivala, održanoga u subotu, prijavilo se šezdesetak pjevača do 18 godina starosti i tamburaških sastava iz Požeško-slavonske i okolnih hrvatskih županija, a žiri je među njima za nastup izabrao pjevače i sastave iz Nove Gradiške, Svilaja, Starog Petrovog Sela, Požege, Kutjeva, Kaptola, Starog Lipovca, Alilovaca, Darkovca i Pleternice.

cvjetici-2

Među 22 mala pjevača koji su izvodili poznate tamburaške pjesme žiri je za najbolju izabrao Moniku Jurić iz Kaptola, drugo mjesto je osvojio Karlo Radonić iz Pleternice, a treće Monika Barišić iz Darkovca. Za 'Najcvjetić', nagradu koja se dodjeljuje najsimpatičnijem pjevaču, izabran je Borna Erjavac kojemu su samo tri godine.

cvjetici-5

– Raduje nas veliki broj prijavljene djece za festival. Inače, posebnost ovogodišnjega festivala jest u tome što smo u uvodu festivala i za vrijeme stanki dali priliku djeci iz pleterničkog kraja da pokažu što znaju i u drugim aktivnostima kojima se bave, poput plesa ili glume – kazala je Katarina Aladrović Slovaček, predsjednica Glazbenoga društva Cvjetići glazbe.

cvjetici-6

Među onima koji su pratili nastup mladih pjevača i tamburaša bio je i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, u društvu pleterničkoga gradonačelnika i saborskoga zastupnika Franje Lucića. Njih su dvojica bili i među onima koji su uručili nagrade najuspješnijima na ovogodišnjim, dvadesetim Cvjetićima glazbe.

cvjetici-3