Župan s predstavnicima Građanske inicijative Kuzmica

rasic-1Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović danas je u svom uredu, na njihovu zamolbu, primio delegaciju Građanske inicijative Kuzmica čiji su predstavnici izvijestili prvoga čovjeka Požeško-slavonske županije kako se ove godine navršava stota obljetnica od puštanja u pogon hidrocentrale u Kuzmici i početka elektrifikacije Požeštine. Tim je povodom prošle jeseni i utemeljena spomenuta udruga građana čiji je predsjednik Miro Rašić kazao kako ih zanima i očuvanje kulturne i spomeničke baštine na području Kuzmice.

Prema Rašićevim riječima, uz kojega su kod župana bili i Slavko Mance ispred Udruge energetičara Požega te Mato Vuković, član Građanske inicijative Kuzmica, u proteklom su razdoblju obavili niz sastanaka i drugih aktivnosti kako bi se postiglo gore spomenuto te su pritom naišli na podršku šire zajednice. Isto su zatražili i od Požeško-slavonske županije.

rasic-2

Župan Aladrović pohvalio je njihove napore pozvavši ih da projekt uređenja hidrocentrale kandidiraju prema fondovima i zakladama, kazavši kako mogu računati i na pomoć Požeško-slavonske županije koja će im ove godine pomoći u postavljanju signalizacije uz prometnicu u Kuzmici, mjestu na pola puta između Požege i Pleternice, kako bi se označilo gdje se nalazi spomenuta hidrocentrala uz koju, pak, članovi spomenute inicijative ove godine namjeravaju postaviti i dvojezičnu (na hrvatskom i engleskom jeziku) info tablu o povijesti i značenju hidrocentrale u Kuzmici.