Festival pjesme i graševine Kutjevo 2012.

kutjevo-2012-1Tijekom dva dana Festivala pjesme i graševine u Kutjevu, čiji je jedan od sponzora bila i Požeško-slavonska županija, uz dvije glazbene večeri, polufinalnu i finalnu, posjetitelji su ispred kutjevačkoga dvorca mogli uživati i u izboru vinske kraljice te natjecanju u kuhanju vinskoga gulaša, a u cijeli se program uklopilo i otvaranje planinarsko-izletničkog vidikovca iznad Kutjeva. Ispred Požeško-slavonske županije Festivalu pjesme i graševine nazočili su županovi zamjenici Željko Jakopović i Ferdinand Troha.

kutjevo-2012-2

Za najslušaniju pjesmu s prošlogodišnjega kutjevačkoga festivala, prema slušanosti na radijskim postajama, ove je godine proglašena skladba „Dat će Bog i bolje dane“ koju su lani izveli Gazde i Vedrana Vukojević.

kutjevo-2012-3

Prema istom je kriteriju drugo mjesto osvojio Vlado Bašić s pjesmom "Ćaća", a treće Berny feat. Taz Soldo s pjesmom "Udala se nikad nije". Nagradu za najbolji tekst osvojio je Vlado Bašić za pjesmu "Ćaća", a zahvalnicu festivala za izniman doprinos glazbi dobio je Vlado Smiljanić.

kutjevo-2012-7

Ukupno devet djevojaka, kojima je zadatak bio predstaviti svoju vinsku kuće te demonstrirati otvaranje butelje te točenje vina u času, natjecalo se ove godine za nagradu Vinska kraljica.

kutjevo-2012-6

Prema odluci žirija glavnu je nagradu ove godine osvojila Sonja Obradović koja je predstavljala Vinogradarstvo i vinarstvo Šag. Prvom vinskom princezom proglašena je Ana Soldo iz OPG-a Gojka Solde, dok je druga vinska princeza Dora Artuković koja je, pak, predstavljala Galić vina d.o.o.

kutjevo-2012-5

Prema informaciji organizatora (http://www.zlatnezice.hr/) snimka Festivala pjesme i graševine u trajanju  90 minuta bit će emitirana 10. lipnja 2012. u 21 sat na CMC televiziji u terminu koncerta tjedna.

kutjevo-2012-8