Prezentacija proizvodnje i prerade mlijeka u županiji

mlijeko_biz-0Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović sazvao je sastanak čelnika svih ustanova kojima je naša Županija osnivač s predstavnicima Udruge uzgajatelja simentalskoga goveda Požeštine i Mljekare BIZ, jedine mljekare u našoj županiji, koji je danas održan u Velikoj županijskoj vijećnici. Zapravo je više bilo riječ o prezentaciji proizvodnje i prerade mlijeka u Požeško-slavonskoj županiji s naglaskom na potrebitost i korisnost konzumiranja domaćega mlijeka.

mlijeko_biz-1

Nedavno su tako u požeškoj pješačkoj zoni predstavnici spomenute udruge i tvrtke podijelili tristotinjak litara svježeg domaćeg mlijeka prolaznicima, a tada je i došlo do ideje za ovakvim sastankom.

- Želimo se jače povezati s lokalnom zajednicom koja može utjecati na to da se ovo domaće mlijeko konzumira u našim vrtićima, školama, bolnicama, domovima za starije i nemoćne. Oni bi s jedne strane dobili kvalitetnu hranu, a s druge bi strane na taj bi način poduprli ljude s ovoga područja u poslu kojim se bave –  kazao je Miroslav Kovač, tajnik Udruge uzgajatelja simentalskoga goveda Požeštine koji je u zanimljivoj prezentaciji okupljenim ravnateljima i njihovim zamjenicima prezentirao stanje u proizvodnji mlijeka u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na našu županiju.

mlijeko_biz_-_2