Spomen ploča Nikoli Blagojeviću i Jasni Jakovljević

kuzmica-1Pleternički ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata (UDVDR) Republike Hrvatske danas je u Kuzmici organizirao svečanost otkrivanja spomen ploče poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskoga rata - Nikoli Blagojeviću i Jasni Jakovljević. Budući da su njih dvoje pohađali područnu OŠ fra Kaje Adžića u Kuzmici, spomen ploča je postavljena na školsku zgradu kako bi trajno podsjećala učenike i učitelje, ali i sve prolaznike, na žrtvu hrabrih hrvatskih branitelja koja nije bila uzaludna.

kuzmica-2

Prije otkrivanja spomen ploče, što su zajednički učinili predsjednik pleterničkoga UDVDR-a Zvonko Polić te majke dvoje poginulih branitelja, u školskom je dvorištu održan prigodni program u izvedbi kuzmičkih učenika koji su interpretirali hrvatsku himnu uz nekoliko domoljubnih pjesama i recitacija.

kuzmica-4

Tom su se prigodom okupljenima uza spomenutoga Zvonka Polić  obratili saborski zastupnik i gradonačelnik Pleternice Franjo Lucić, županov zamjenik za društvene djelatnosti Ferdinand Troha te Krešimir Pavelić ispred Koordinacije braniteljskih udruga Požeško-slavonske županije proisteklih iz Domovinskoga rata.

kuzmica-5

Obraćajući se okupljenima županov je zamjenik Ferdinand Troha čestitao pleterničkom ogranku UDVDR-a i Gradu Pleternici na toj inicijativi i njezinoj provedbi, kazavši kako mu je iznimno drago što se na taj način prisjećamo poginulih hrvatskih branitelja koji su stvorili hrvatsku državu. Dodao je kako će Požeško-slavonska županija i ubuduće rado podupirati i pomagati takve i slične inicijative braniteljskih udruga koje su nam potrebne kako nitko ne bi mogao iskrivljavati istinu o Domovinskom ratu i stvaranju slobodne Hrvatske.

kuzmica-3

Po otkrivanju spomen ploče i njezinu blagoslovu koji je, pak, zazvao kuzmički župnik vlč. Josip Krpeljević, okupljeni predstavnici brojnih braniteljskih udruga, i to ne samo iz naše županije, te lokalne vlasti, zajedno s brojnim Kuzmičanima i njihovim gostima, položili su vijence i zapalili svijeće ispod novoga spomena na hrabre hrvatske branitelja iz Domovinskoga rata te je potom u župnoj crkvi služena sveta misa.

kuzmica-7