Županija nabavila dva mopeda za gerontodomaćice

mopedi-1Nakon nabavke službenoga automobila te osam bicikala za gerontodomaćice, Požeško-slavonska županija osigurala je i dva mopeda za svoj program "Dnevni boravak i pomoć u kući" preko kojega se brine o starijim osobama s područja grada Požege te općina Brestovca i Jakšića. Program je, podsjetimo, pokrenut u kolovozu 2010. godine, a u njega je uključeno oko 200 starijih i nemoćnih korisnika (oko 100 u Požegi te po 50 u Brestovcu i Jakšiću).

mopedi-2

Mopede koji će zasigurno dobro doći gerontodomaćicama za obilazak udaljenijih mjesta, odnosno korisnika koje posjećuju jedanput tjedno te im pomažu u kući, voditeljici programa "Dnevni boravak i pomoć u kući" Ireni Martinek danas je u županijskom dvorištu, zajedno s registracijskim pločicama i policama osiguranja, predao županov zamjenik za društvene djelatnosti Ferdinand Troha.

mopedi-3

Spomenuti program, kazali su dožupan Troha i voditeljica Martinek, osobama starije životne dobi nudi različite usluge - održavanje čistoće u kući, različite popravke i održavanje mjesta stanovanja i njegova okoliša, medicinske te higijensko-zdravstvene i druge usluge. Program, kako mu i sam naziv govori, također nudi korisnicima i različite aktivnosti u svom dnevnom boravku u Domu za starije i nemoćne osobe u Požegi - druženje, čitanje novina, igranje šaha, kartanje, razne radionice, prigodne glazbene nastupe i slično.

mopedi-4

- Pomažemo koliko možemo pa ćemo nakon automobila te bicikala i ovim mopedima/skuterima, vrijednima oko dvadeset tisuća kuna, vjerujem, uvelike djelatnicima programa olakšati obilazak korisnika. U programu Dnevni boravak i pomoć u kući, koji provodimo za Požegu, Brestovac i Jakšić, zaposleno je 14 djelatnika - kazao je županov zamjenik Ferdinand Troha.