Pakračani svečano proslavili dan svoga grada

pakrac-dan_grada-1Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća na kojoj su zaslužnima uručene godišnje nagrade Grada Pakraca, proslavljen je dan toga grada. Među nagrađenima je i Vlada Republike Japana i to za donaciju u obnovi ratom porušenih mostova na pakračkom području. Gradonačelnik Davor Huška nagradu je uručio nedavno imenovanom novom japanskom veleposlaniku u Hrvatskoj Masuru Tsujiju koji se tom prigodom zahvalio Pakračanima i na pomoći za stradale u potresu u Japanu.

pakrac-dan_grada-4

Zlatnom plaketom „Grb Grada Pakraca“ nagrađen je Hrvatski centar za razminiranje iz Siska, za područje obrane i sigurnosti. Za područje kulture nagradu je dobio dugogodišnji pakrački novinar te autor knjiga i monografija Duško Kliček, dok su Marija Puškarić i Damir Colosetti nagrađeni „Pečatom Grada Pakraca“, za sveukupan doprinos u duhovnom i materijalnom razvoju svoga grada. Tom je prigodom potpisan i sporazum o bratimljenju Grada Pakraca i Općine Dobretići iz Bosne i Hercegovine.

pakrac-dan_grada-3

Govoreći pred brojnim gostima iz gotovo svih krajeva Hrvatske, pakrački gradonačelnik Davor Huška je kazao kako u Pakracu i danas zajedničkim snagama grade bolju budućnost grada u svakom pogledu, koristeći pritom pomoć resornih ministarstava te se oslanjajući na razvojne projekte koji uspješno prolaze i u europskim fondovima.

pakrac-dan_grada-2

Okupljenima se obratio i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović koji je istaknuo kako mu je zadovoljstvo surađivati s Pakračanima, izrazivši uvjerenje kako će tako biti i dalje. Čestitavši im njihov dan, župan je pozvao Pakračane da istim putem nastave obnavljati i razvijati svoj grad, pri čemu će im Požeško-slavonska županija pomoći koliko god bude mogla.

pakrac-dan_grada-5

Pred uzvanicima na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Pakraca govorili su i gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina, ali i čelnici gradova i općina sa samoga juga Hrvatske te iz Italije. Uz počasne građane Pakraca, nazočnima se obratila i Nada Čavlović Smiljanec, pomoćnica ministra financija i direktorica Porezne uprave, inače bivša, dugogodišnja stanovnica Pakraca.