Obrtnički i poduzetnički sajam u Požegi dvanaesti put

sajamski-1Dvanaestu godinu zaredom Obrtnička komora Požeško-slavonske županije organizator je Obrtničkoga i poduzetničkoga sajma koji se ove godine održava u sportskoj dvorani Grabrik od danas do nedjelje. Sajam je u dopodnevnim satima na prigodnoj svečanosti otvorio Ivan Zvonimir Galić, ravnatelj Uprave za obrt Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.  Tom se prigodom, među ostalim govornicima, okupljenima obratio i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović.

sajamski-3

Po otvaranju, sajam su u pratnji u pratnji domaćina, predsjednika Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Stipe Barukčića obišli brojni uzvanici, od spomenutih ravnatelja iz resornoga ministarstva i požeškoga župana do saborskoga zastupnika Davora Huške, predsjednika Hrvatske obrtničke komore Dragutina Ranogajca, županovih zamjenika, načelnika i gradonačelnika, predstavnika obrtničkih komora iz drugih krajeva Hrvatske i drugih.

sajamski-2

Za same posjetitelje u tri sajamska dana upriličen je niz popratnih događanja, od promocije projekta „Drvo je prvo“ i akcije „Vrijedne ruke“, do prezentacije strukovnih zanimanja srednjih škola, a organizirana je i likovna kolonija.

sajamski-6

Sutra će se, pak, održati modna revija i revija frizura, a već tradicionalno proglasit će se i najbolji proizvođači meda u natjecanju njegovih proizvođača. Bit će nagrađen i najljepše uređeni štand izlagača.

sajamski-5

Niti ove godine neće izostati humanitarna akcija Županijskog lovačkog saveza koji organizira natjecanje u kuhanju lovačkog čobanca, a sav prihod od prodanih porcija ide u korist udruge Mi. Sajam je danas i sutra otvoren do 19 sati te u nedjelju do podne.

sajamski-7