Za industrijsku zonu u Čaglinu odobreno 800.000 kuna

zona_caglinDržavna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić i načelnik Općine Čaglin Ivan Đurina, u nazočnosti požeško-slavonskoga župana Marijana Aladrovića i njegova zamjenika za gospodarstvo Željka Jakopovića, danas su u prostoru Općine Čaglin potpisali ugovor o dodjeli bespovratne pomoći od 800.000 kuna iz resornoga ministarstva za opremanje čaglinske industrijske zone.

zona_caglin-2

Potom su svi zajedno obišli prostor buduće poslovne zone u koju je Ministarstvo gospodarstva, kako je prethodno na prigodnoj konferenciji u Velikoj županijskoj vijećnici u Požegi naglasio županov zamjenik Jakopović, još lani uložilo 130.000 kuna za izgradnju sustava odvodnje. Sa spomenutih 800.000 kuna čaglinska će industrijska zona biti dovedena praktički pred stavljanje u funkciju te će moći primiti prve ulagače koji su već iskazali interes.

zona_caglin-1

Pred novinarima je, pak, državna tajnica Kraljić podsjetila kako resorno gospodarstvo potiče razvoj poduzetništva i poslovnih zona u cijeloj Hrvatskoj. Od 2008. do 2010. godine, kazala je, u Požeško-slavonskoj županiji isplaćeno je 335 potpora, većina izravno poduzetnicima i obrtnicima u iznosu od 19,1 milijuna kuna, ali i za poduzetničke zone kroz cestovnu i drugu infrastrukturu u iznosu od 9,3 milijuna kuna. I ove se godine nastavlja s tim trendom.

zona_caglin-4

Požeško-slavonski župan Aladrović zahvalio se državnoj tajnici Kraljić i povjerenstvu koje je odobrilo 800.000 kuna za nastavak radova u industrijskoj zoni u Čaglinu, izrazivši zadovoljstvo što Ministarstvo gospodarstva, odnosno Vlada RH i dalje prate Požeško-slavonsku županiju i po pitanju gospodarskoga razvoja. Osnivanje poduzetničkih zona u svim lokalnim upravama, naglasio je župan Aladrović, zadatak je koji smo postavili pred sebe još u predizbornom programu, a ovime, nakon prvih koraka za zonu u Jakšiću, nastavljamo prema zacrtanom planu.