Požeška županija partner na 19. Bjelovarskom sajmu

bjelovar_-_sajam-1Tradicionalni i nadaleko poznati Međunarodni bjelovarski sajam ove će se godine od 9. do 11. rujna održati po devetnaesti put. Prvi će put ove godine županija partner Bjelovarskom međunarodnom sajmu biti Požeško-slavonska županija. To su u Bjelovaru pred okupljenim novinarima obznanili bjelovarsko-bilogorski župan Miroslav Čačija, požeško-slavonski župan Marijan Aladrović te višegodišnji direktor sajma Zlatko Salaj.

Riječ je o sajmu koji posjeti preko 50.000 posjetitelja, a tako će, procjenjuju organizatori, biti i ove godine, očekujući preko 400 izlagača. Pripreme za devetnaesto jesensko sajamsko izdanje u punom su jeku, iako je sezona godišnjih odmora. Bila je to prva konferencija o sajmu o kojem će detaljniji podaci biti poznati u drugoj polovici kolovoza.

bjelovar_-_sajam-2

Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, uz kojega je u Bjelovaru bio i njegov zamjenik za gospodarstvo Željko Jakopović, izrazio je zadovoljstvo što će Požeško-slavonska županija biti partner jednog tako velikog i značajnog sajma. Uz druge izlagače iz naše županije, Požeško-slavonska županija imat će prigodan, nešto veći štand nego ostali izlagači, na kojem će biti predstavljeni neki od najprepoznatljivijih proizvoda, ali i drugih značajki naše županije.

- Drago mi je što je Požeško-slavonska županija prihvatila biti županija partner na sajmu, jer je to bila i naša velika želja. Mnogi su htjeli da baš oni ove godine budu županija partner, no mi smo se odlučili za nama po mnogu čemu sličnu županiju koja k tomu dosad nije bila naš partner na sajmu - kazao je bjelovarsko-bilogorski župan Miroslav Čačija.