Dožupan Jakopović na pregovorima oko otkupa grožđa

otkup_-_01Predstavnici voćarsko-vinogradarskih udruga iz Požeško-slavonske županije, preciznije predstavnici proizvođača grožđa, voća i vina strukovnih udruga iz Biškupaca, Kutjeva, Požege i Kaptola svojim su dopisom zamolili čelnike Požeško-slavonske županije da što hitnije sazovu sastanak sa svim relevantnim faktorima oko problema otkupa grožđa. Županov zamjenik za gospodarstvo Željko Jakopović bio je posrednik u njihovu sastanku s čelnicima Kutjeva d.d.

otkup_-_03

Nakon sastanka u upravnoj zgradi Kutjeva d.d., najvećeg otkupljivača grožđa u Hrvatskoj, ta se tvrtka obvezala da će do kraja lipnja isplatiti preostali dug svojim kooperantima za predano grožđe koji iznosi 6,7 milijuna kuna za 2009. i 2010. godinu. Predstavnici Kutjeva d.d. podsjetili su kako je njihov dug prema proizvođačima grožđa u istom razdoblju prošle godine iznosio 21 milijun kuna iz čega se vidi njihova dobra volja i želja za isplatu i preostalih obveza. Ne budu li mogli platiti dug iz redovnoga poslovanja, čelnici Kutjeva d.d. kazali su kako će u tom slučaju podignuti i kredit.

otkup_-_02

S tim su zaključkom zadovoljni bili i predstavnici zainteresiranih udruga, ali i dožupan Jakopović kao posrednik sastanka dviju zainteresiranih strana koje su se dogovorile da će ubuduće imati bolju međusobnu koordinaciju i informiranost, na što ih je pozvao i županov zamjenik za gospodarstvo.