Dodijeljene koncesije za obavljanje zdravstvene službe

koncesije_-_zdravstvo_-1Požeško-slavonska županija dodijelila je 78 koncesija za obavljanje javne zdravstvene službe na području cijele Požeško-slavonske županije, dakle na prostoru svojih pet gradova i pet općina, u djelatnostima obiteljske, odnosno opće medicine, stomatološke zdravstvene zaštite, zdravstvene zaštite dojenčadi i predškolske djece, laboratorijske dijagnostike  te zdravstvene njege u kući. Ugovori su potpisani prošli tjedan u županijskoj zgradi.

koncesije_-_zdravstvo

Temeljem potpisanih ugovora dodijeljene su 33 koncesije za djelatnost obiteljske  medicine, 28 koncesija za djelatnost stomatološke zdravstvene zaštite, te po jedna koncesija za djelatnost zdravstvene zaštite dojenčadi i predškolske djece te za djelatnost laboratorijske dijagnostike. Isto tako, dvjema ustanovama zdravstvene njege dodijeljeno je ukupno 15 koncesija za obavljanje djelatnosti zdravstvene njege u kući.

Sve koncesionare, a temeljem potpisanih Ugovora o koncesiji i ostale pripadajuće dokumentacije, Požeško-slavonska županija uputila je na podnošenje zahtjeva Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, za izdavanje rješenja o početku obavljanja privatne prakse na temelju dobivene koncesije.