Obavijest o potporama Hrvatske turističke zajednice

htz-4Hrvatska turistička zajednica (HTZ) u 2011. godini financijski će poduprijeti određeni broj zabavnih, sportskih, tradicijskih/etno i ostalih manifestacija koje doprinose unapređivanju/obogaćivanju turističkog proizvoda/ponude pojedine destinacije i Hrvatske u cjelini; stvaranju prepoznatljivog imidža hrvatskog turizma; razvoju sadržaja koji omogućavaju produženje turističke sezone. Kao i pošle godine, naš županijski portal donosi vam obavijest o tomu.

Za potpore se mogu kandidirati sve pravne i fizičke osobe – trgovačka društva, obrti, ustanove, jedinice lokalne i regionalne uprave i samouprave i ostale pravne i fizičke osobe. Također,  HTZ će podržati i određeni broj kulturno-turističkih inicijativa - projekata, proizvoda ili događanja, kojima se podiže standard interpretacije, opremljenosti i kvalitete kulturno-turističkih proizvoda, a koji doprinose stvaranju kritične mase novih suvremeno interpretiranih kulturno-turističkih proizvoda koji, pak, obogaćuju ponudu Hrvatske, odnosno koji su od značenja za ukupni hrvatski turizam i njegovu promociju.

Kandidature za potpore prijavljuju se sukladno utvrđenim kriterijima u javnom pozivu te se  podnose  Turističkoj zajednici Požeško-slavonske županije, najkasnije do 10. veljače 2011. godine. Također, kako stoji i u uputama natječaja, turističke zajednice i gradovi/općine mogući su podnositelji zahtjeva za potporama te vas stoga pozivamo da aplicirate sa svim sadržajima ili događanjima sa svoga područja u kojima se grad/općina ili turistička zajednica pojavljuje kao organizator ili suorganizator.

Sve o potporama HTZ-a u 2011. godine možete vidjeti i pod ovim linkom:
http://www.mint.hr/default.aspx?id=6551