U Požegi prisegnuli vojnici - vrhunski hrvatski sportaši

prisega_-_01U požeškoj vojarni danas je održana svečana prisega prvoga naraštaja vojnika, vrhunskih hrvatskih sportaša koji su u Požegu došli na dragovoljno služenje vojnoga roka. Danas je tako Domovini prisegnulo šesnaest vrhunskih športaša, među kojima su četiri djevojke. Oni su, podsjetimo,  nedavno s Ministarstvom obrane, a na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora, potpisali ugovor o prijamu u djelatnu vojnu službu Oružanih snaga Republike Hrvatske.

prisega_-_02

Među onima koji su čestitali vrhunskim sportašima, danas hrvatskim vojnicima, bio je županov zamjenik Ferdinand Troha, koji je potom u društvu visokih časnika Hrvatske vojske obišao prigodnu izložbu naoružanja i vojne opreme te novouređene prostorije u kojima borave vrhunski sportaši-vojnici.

prisega_-_04

Podsjetimo, u Požegu su na dragovoljno služenje vojnog roka došli i uspješno prošli vojnu obuku veslači Damir Martin, David Šain te braća Martin i Valentin Sinković, članovi zlatnog veslačkog četverca s posljednjeg svjetskog te europskog prvenstva,  zatim Igor Marenić i Šime Fantela - brončani s posljednjeg svjetskog prvenstva u jedrenju u klasi 470.

prisega_-_06

Od jedriličara tu su još bili Tonči Stipanović i Tina Mihelić - prošlogodišnji europski prvaci u jedrenju u klasi laser. Obuku je uspješno prošla i europska prvakinja u taekwondou Lucija Zaninović, zatim njezini kolege iz reprezentacije, Filip Grgić, europski doprvak te Stipe Jarloni, osvajač bronce na istom prvenstvu.

prisega_-_05

Filip Hrgović - juniorski svjetski prvak u boksu, strijelac Bojan Đurković, sjajne džudašice, srebrna Andreja Đaković te Ivana Maranić, brončana s prošlogodišnjeg juniorskog europskog prvenstva, kao i padobranac Marko Premužić, također su danas u Požegi prisegnuli Domovini.

prisega_-_03