Isplaćene naknade iz projekta "Zaštita bijele rode"

bijele_rode_01Nakon što su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost  u srpnju 2010. godine sklopili ugovor o dodjeli sredstava donacije za provedbu projekta  „Zaštita i očuvanje bijele rode“, dvadeset i dvoje vlasnika objekata koji su ostvarili pravo na isplatu godišnje naknade u iznosu od 700 kuna, krajem prošle godine primili su spomenuti novčani iznos.

Prema potpisanom ugovoru, vlasnici objekata na kojima se nalazi gnijezdo bijele rode ostvaruju novčanu naknadu za držanje gnijezda na svojim kućama ili drugim zgradama. Za ostvarivanje naknade, vlasnici objekata trebali su pripremiti  presliku osobne iskaznice i kartice tekućega računa te odgovarajući dokaz o vlasništvu, o čemu su ih pravodobno izvijestili iz Županijske javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjem.

bijele_rode_02

Prikupljena dokumentacija, doznajemo od Predraga Livaka, nadzornika u našoj javnoj ustanovi, u obliku izvješća dostavljena je u Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je, pak, ukupna sredstva doznačio Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije.

Nadzornik Livak nada se kako će se hvale vrijedan  projekt  „Zaštita i očuvanje bijele rode“ nastaviti i dalje provoditi u Požeško-slavonskoj županiji.