Župan o posjetu predsjednika Josipovića Požegi

o_josipovicu_Na kraju konferencije za novinare o ovogodišnjim aktivnostima  i provedenim projektima u Požeško-slavonskoj županiji te o očekivanjima od iduće, 2011. godine,  požeško-slavonski župan Marijan Aladrović iskoristio je prisustvo novinara kako bi ukazao na nevjerojatnu, ali istinitnu činjenicu koja se dogodila za zadnjega posjeta predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića Požegi, točnije požeškoj tvrtki Spin Valisu. 

- Uvjet predsjednikova dolaska u tu požešku tvrtku bio je da čelnici Županije ne smiju biti tamo u to vrijeme, odnosno da ne smiju dobiti poziv. Jasno vam je tko to uvjetovao. To je još jedan dokaz da suradnja s Gradom Požegom doista više nije moguća. Mi se tako nismo ponašali kada je nedavno premijerka Jadranka Kosor posjetila Spin Valis. Pozvan je tada bio i gradonačelnik Požege, no on je tamo poslao svoga izaslanika gospodina Čolaka koji je, pak, bio na radnom sastanku i poslije u obilasku tvrtke u društvu premijerke - kazao je župan te dodao:

josipovic_01

- Nažalost, to nije prvi put da nam se takvo nešto dogodilo. Naime, kada je predsjednik Josipović jednom drugom prilikom posjetio Požegu te obišao tvrtke Color emajl i Slogu, u kojoj sam inače predsjednik nadzornog odbora, mi također nismo pozvani. Štoviše, iz Colora su tražili da i župan bude tamo, ali im je također uvjetovano da se to ne smije dogoditi jer u protivnom ih predsjednik neće posjetiti - rekao je župan Aladrović te kazao još nešto što je šokiralo nazočne novinare.

- Na ovogodišnjim Cesarićevim danima u Požegi sa svojim se radom trebala predstaviti i moja kćerka, mlada znanstvenica koja je od stručnoga povjerenstva dobila pozviv za sudjelovanje, no onda joj je nekoliko dana poslije stigao dopis u kojem su joj, uz objašnjenje da je premlada, kazali kako ipak ne može nastupiti na Cesarićevim danima. Mislim da vam je jasno tko i iza toga stoji - kazao je župan.

Čuvši sve to, nazočni, a vjerujemo i javnost kojoj će to biti prezentirano, još se jednom mogu uvjeriti kako je Požega i dalje grad podjela, grada straha i ucjena, na sramotu onoga koji je vodi.