Tradicionalno druženje raseljenih Kotorvarošana

kotorvaros_01Udruga raseljenih Hrvata Kotorvaroške doline ovogodišnje je tradicionalno Kotorvaroško sijelo organizirala u Požegi, u restoranu Sara – Babin vir, okupivši nekoliko stotina svojih članova i simpatizera. Među gostima, koji su prisustvorali zanimljivom programu, bio je i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović koji se tom prilikom pozdravio s okupljenima, koje su pak u cjelovečernjem programu zabavljali grupa San i tamburaški sastav Grofovi.

kotorvaros_02

Budući da je riječ o tradicijskoj udruzi, okupljenima su običaje svoga kraja prezentirala i tri kulturno-umjetnička društva, i to KUD Pougarje iz Daruvara (riječ je o KUD-u kotorvaroškoga porijekla), zatim KUD Ivan Goran Kovačić iz Velike te HKUD Hrvoje Vukčić Hrvatinić iz Velike, koji okuplja raseljene Hrvate Kotorvaroške doline.

kotorvaros_04

Uz njih, prisutne Kotorvarošane i njihove goste zabavljali su i solisti, kao posebni gosti zabavnoga dijela večeri, Jakov Topalović i Josipa Jurić. Zaključak tradicionalnoga druženja Kotorvarošana bio je jedinstven, svi su zadovoljni napustili višesatnu priredbu.

kotorvaros_05