Priredba za korisnike programa Pomoć u kući

dnevni_boravak_01Pred korisnicima programa Pomoć u kući i Dnevni boravak za starije, u prostoru Doma za starije i nemoćne u Požegi, danas je održan zanimljiv božićno-novogodišnji program u kojem su nastupili mladi članovi KUD-a iz Zagrađa te umirovljenički glazbeni sastav iz Jakšića. Okupljene su pozdravili Nikica Oberan, voditelj programa Pomoć u kući, Julka Ivezić, voditeljica Dnevnog boravka te Ferdinand Troha, županov zamjenik za društvene djelatnosti.

dnevni_boravak_02

Spomenuti program Pomoć u kući starijim osobama, podsjetimo, pokrenut je ljetos na području Požege, Jakšića i Brestovca, na inicijativu Požeško-slavonske županije koja je i nositelj programa. Trenutačno se kroz njega pomaže dvjestotinjak starijih ljudi koji uglavnom žive sami. Riječ je o stotinjak osoba u Požegi te po pedeset u Jakšiću i Brestovcu.

dnevni_boravak_03

Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović ljetos je u Zagrebu potpisao ugovor o provedbi programa s ministrom Tomislavom Ivićem, budući da se program provodi preko Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Osim skrbi nad starijim osobama u Požegi, Brestovcu i Jakšiću, program je omogućio i zapošljavanje, odonosno otvaranje trinaest novih radnih mjesta.

dnevni_boravak_05

Prigodnoj svečanosti danas su tako, uza spomenuta dožupana Trohu, nazočili i županov zamjenik Željko Jakopović, načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević, pročelnica Županijskoga odjela za društvene djelatnosti dr.Vesna Vlašić i mnogi drugi.

dnevni_boravak_06

Korisnici programa i svi drugi koji su nazočili priredbi iskazali su svoje zadovoljstvo viđenim.

dnevni_boravak_04