Umjesto domjenka, pomogli obitelji Radojčić i Matijević

margaretaPožeško-slavonska županija, odlukom župana Marijana Aladrovića, ove je godine odlučila ne organizirati tradicionalni božićni domjenak te novac, koji bi bio utrošen u tu svrhu, darovati potrebitima. Prema procjeni, za domjenak bi se utrošilo oko deset tisuća kuna, pa je odlučeno da se po 5.000 kuna daruje obitelji Radojčić iz Požege te obitelji Matijević iz Oljasa pokraj Velike, koji imaju bolesnu djecu.  Župan je osobno odnio novac i prigodne darove.

luka_02

Mlada požeška obitelj Radojčić iz Ulice Nikole Tesle, roditelji, nezaposlena majka Monika i otac Matej, imaju teško bolesnoga sina Luku, svoga jedinca, četverogodišnjega dječaka koji boluje od leukemije te se već četiri mjeseca liječi u zagrebačkom "Rebru", a još će toliko trajati njegovo intenzivno liječenje, dok put do potpunoga izliječenja bolesti koja se može vratiti, traje dvije godine. Dar za Luku, kojeg su iz bolnice pustili kući za Božić,  te 5.000 kuna, na čemu su se zahvalili mladi roditelji, u njihovu su im domu uručili požeško-slavonski župan Aladrović te pročelnica Ureda župana Sandra Sekulić Pojer.

maragreta_01

Njih su dvoje, uz načelnika Velike Vladu Bobana, obišli i također s 5.000 kuna te prigodnim darovima darivali petoročlanu obitelji Jurice i Gordane Matijević iz Oljasa, maloga naselja u veličkoj općini. Obitelj Matijević, naime, ima teško bolesnu, nepokretnu 14-godišnju djevojčicu Margaretu, čiji je liječenje također skupo te se provodi u Rijeci i Zagrebu. Riječ je o obitelji hrvatskoga branitelja, koja doista teško živi. Županu i Požeško-slavonskoj županiji, koja je već jednom ove godine pomogla Matijeviće, prihodom od prodaje ulaznica za nogometnu utakmicu uz Dan županije, zahvalila se Gordana Matijević, majka bolesne Margarete.