Bagarić novi predsjednik Školskog športskog saveza

bagaric_01Profesor Albinko Bagarić, nastavnik tjelesnoga odgoja u OŠ Dragutina Lermana u Brestovcu, novi je predsjednik Školskog športskoga saveza (ŠŠS) Požeško-slavonske županije. Tako su odlučili članovi Skupštine ŠŠS-a Požeško-slavonske županije na redovitoj izbornoj sjednici skupštine, održanoj u konferencijskoj dvorani požeške Gimnazije. Na istoj je skupštini za dopredsjednika izabran Zvonko Šimunović, nastavnik tjelesnoga u Kutjevu.

bagaric_03

Uz njih dvojicu, iduće će četiri godine u novom upravnom odboru županijskoga ŠŠS-a, zaduženoga za organizaciju i provedbu školskih sportskih natjecanja na razini cijele županije, biti još Slaven Paponja (predstavnik Požeško-slavonske županije), Blagojka Leko (predstavnica Zajednice športskih udruga i saveza Požeško-slavonske županije), Josip Dumančić (Obrtnička škola, Požega), Antonija Leš (OŠ fra Kaje Adžića, Pleternica) te Danijela Sakoman (Tehnička škola, Požega).

bagaric_04

Novost u radu Školskog športskog saveza jest uvođenje funkcije tajnika, koju će, kao vanjski suradnik, obnašati Josip Neferović, sadašnji zaposlenik Zajednice športskih udruga i saveza Požeško-slavonske županije, koji će na taj način obavljati tehničko-administrativne poslove oko natjecanja, što je dosad bio problem.

bagaric_05

Školski športski savez Požeško-slavonske županije u Skupštini Hrvatskoga školskoga športskoga saveza automatizmom, dakle zajamčeno Statutom Županijskoga ŠŠS-a, predstavljat će predsjednik Albinko Bagarić. Skupština je izabrala Matiju Vukušića i Željka Barića Pilića za svoje predstavnike u Zajednici športskih udruga i saveza Požeško-slavonske županije. Odlučeno je da će potpisnici Saveza biti predsjednik, dopredsjednik i tajnik, dok će njih trojica, također automatizmom, biti i osobe s pravom zastupanja Saveza.

bagaric_02

Na kraju izborne skupštine, kojoj je prethodila i izvještajna skupština bivšega saziva Županijskoga ŠŠS-a, koji je proteklih godinu dana vodila Blagojka Leko, okupljenima se obratio županov zamjenik za društvene djelatnosti Ferdinand Troha, kazavši kako mu je drago što je Savez uz pomoć B.Leko i njezinih suradnika izveden na pravi put te što je napravljen kvalitetan pomak na bolje. Zaželio je mnogo uspjeha u radu novom predsjedniku i novom upravnom odboru, dodavši kako će imati punu podršku Požeško-slavonske županije u provedbi, odnosno organizaciji školskih sportskih natjecanja.