"Program za jačanje položaja žena na tržištu rada"

zene_01Na početku provedbe projekta Požeško-slavonske županije nazvanoga “Program za jačanje položaja žena na tržištu rada”, koji je sufinanciran sredstvima Europske unije kroz program IPA komponenta IV. Razvoj ljudskih potencijala – Žene na tržištu rada, danas je u zgradi Hrvatske gospodarske komore održana prezentacija projekta koji će težiti povećanju zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih žena u našoj županiji.


zene_02

Prezentaciji projekta, koji će svoj cilj nastojati postići kroz uspostavu mehanizma aktivnoga traženja zaposlenja te provedbu edukativnog programa, nazočili su čelnici Požeško-slavonske županije, predvođeni županom Marijanom Aladrovićem i njegovim zamjenicima.

zene_03

Nakon predstavljanja projekta održano je i prigodno potpisivanje ugovora između Požeško-slavonske županije kao nositelja  projekta i njezinih partnera, Poduzetničkoga centra Pakrac, Centra za razvoj civilnoga društva «Delfin» te Zavoda za zapošljavanje Požega.

zene_04

Projekt "Program za jačanje položaja žena na tržištu rada", sufinanciran od strane Europske unije, vrijedan je 144.000 eura. Župan Aladrović, podsjetimo, nedavno je u Zagrebu iz ruku predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor primio ugovor za realizaciju spomenutoga projekta.

zene_06

Na zavodu za zapošljavanje u našoj županiji trenutačno je više od 3.000 nezaposlenih žena. Svima njima i te kako može pomoći ovaj projekt, koji uključuje edukacijski program osposobljavanja i prekvalifikaciju. Uz informatičke vještine, žene mogu naučiti strane jezike, knjigovodstvo, poduzetničke vještine, ali i učiti o uzgoju cvijeća, ljekovitog bilja te povrća, ovisno o programu za koji budu zainteresirane. Edukacija će za nezasposlene žene, za koje će uskoro u Požeško-slavonskoj županiji biti otvoren i poseban ured, biti besplatna.