Udruge dobile 6.200 omotnica s plaćenom poštarinom!

hp_1U Velikoj županijskoj vijećnici u Požegi danas je održana svečana dodjela donacija u sklopu akcije Hrvatske pošte "Vaša pošta za dobra djela". Naime, dvadeset i jedna udruga iz Požeško-slavonske županije dobila je 6.200 omotnica s plaćenom poštarinom koje će moći slati cijele iduće godine. Omotnice predstavnicima udruga uručili su Robert Ostrun, potpredsjednik Pošte za našu županiju te požeško-slavonski župan Marijan Aladrović.

hp_01

Svečanu dodjelu, kao i cijelu akciju podržala je Požeško-slavonska županija. Župan Aladrović tako je bio predsjednik komisije, a njegov  zamjenik Željko Jakopović član u županijskom odboru akcije "Vaša pošta za dobra djela".

hp_02

"Vaša pošta za dobra djela" je natječaj za dodjelu donacija kojima Hrvatska pošta podupire neprofitno djelovanje lokalnih zajednica i udruga koje trebaju pomoć u humanitarnim i srodnim projektima, bilo da ih trebaju predstaviti javnosti, bilo za njih prikupiti sredstva.

hp_05

Projekt "Vaša pošta za dobra djela" je donacija omotnica s plaćenom poštarinom (za pošiljke mase do 50 grama, dimenzija 114 mm x 229 mm), u vrijednosti od milijun kuna, odnosno 322.590 omotnica.

hp_07

Na natječaj je pristiglo 313 prijava sa zahtjevom za donaciju čak 934.798 omotnica s plaćenom poštarinom, a Hrvatska pošta je, u suradnji sa županijskim odborima te u skladu s uvjetima natječaja, odlučila pomoći što većem broju prijavljenih udruga, ustanova, klubova i institucija.

hp_04

Od svih prijavljenih projekata njih 307 je dobilo donaciju, a o distribuciji omotnica odlučili su županijski odbori. Svaka županija dobila je određen broj omotnica prema broju stanovnika svoje županije.

hp_06

Omotnice za akciju "Vaša pošta za dobra djela" posebno su oblikovane i napravljene od recikliranoga papira te se na taj način i Hrvatska pošta pridružuje svjetskim naporima očuvanja okoliša, pokazujući svoju ekološku osviještenost. Lista svih primatelja donacija može se naći na internetskoj stranici Hrvatske pošte na adresi: http://www.posta.hr/main.aspx?id=1885

hp_08

Obraćajući se brojnim predstavnicima udruga iz Požeško-slavonske županije, župan Aladrović je izrazio zadovoljstvo što im se i na ovakav način može pomoći te je svima zaželio sretne i blagoslovljene nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane.

hp_03