Predstavljena prva zbirka pjesama Ane Neferović

neferovic_01Zbirka pjesama "Uzdasi ravnice", prvi takav uradak Požežanke Ane Neferović prigodno je predstavljen u Velikoj županijskoj vijećnici Požeško-slavonske županije. Uz autoricu zbirke, o "Uzdasima ravnice" govorila je i urednica knjige, magistrica bibliotekarstva, prof. Ivana Rakonić. Riječ je o zanimljivoj zbirci s pedesetak pjesama, od kojih su dvije uglazbljene te su izvedene na požeškom Glazbenom festivalu Zlatne žice Slavonije.

neferovic_02

Tom je prigodom autorica zbirke odrecitirala tri svoje, sebi drage pjesme, dok je Ana Jukić Baketarić otpjevala pjesmu nefrerovic_04"Požegi", koju je lani izvela na požeškom festivalu, a Maja Orišković otpjevala je pjesmu "Sladak mi je tvoj poljubac, lolo", koja je ove godine izvedena na "Zlatnim žicama".

Ana Neferović tom se prigodom zahvalila svima koji su joj bili potpora u realizaciji projekta izdavanja svoje prve zbirke pjesama, od obitelji, urednice knjige te sponzora do Požeško-slavonske županije koja je ustupila prostor za prigodnu promociju.

Predstavljanju zbirke pjesama "Uzdasi ravnice", uz obitelj i prijatelje autorice te druge ljubitelje kulture i poezije, nazočio je i županov zamjenik za društvene djelatnosti Ferdinand Troha.

neferovic_05