Dožupan Ferdinand Troha na slavonskom "čijalu"

kud_pd_01Iako djeluje tek godinu dana, KUD Požeška dolina iz Požege ubrzo je postao prepoznatljiv, a svojim novim projektom, koji je kruna njihova jednogodišnjega rada, zasigurno će osjvežiti i unijeti živost u kulturni život Požeštine, posebice kada je u pitanju rad kulturno-umjetničkih društava te njegovanje slavonske tradicije. Riječ je, naime, o snimanju video uratka na temu slavonskoga "čijala". Promociji uratka nazočio je i županov zamjenik Ferdinand Troha.

kud_pd_02

U ambijentalnom okružju, u staroj slavonskoj kući u Emovačkom lugu, prilikom predstavljanja polusatnoga filma o slavonskom "čijalu", čelnici KUD-a Požeška dolina zahvalili su se svima koji su ih pomagali u proteklih godinu dana te svima koji su im pomogli u realizaciji video uratka, među kojima je bila i Požeško-slavonska županija.

kud_pd_03

Film su snimili Požežani Ante Šunjo i Vladimir Mandić, a scenarij je napisao Ivan Abibović, prisjećajući se kako se perje nekad čijalo u njegovu rodnom Grabrju. Inače, KUD Požeška dolina, doznali smo od njezine predsjednice Snježane Potočnjak, uz dramsku, ima još i pjevačku, tamburašku te dječju i odraslu folklornu sekciju, a cilj im je što bolje uvježbati scenske nastupe s kojima bi sudjelovali u raznim prigodama.

kud_pd_04