Trodnevni požeški Obrtnički i poduzetnički sajam

sajam_01Državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, Tihana Kraljić danas je u Požegi, u prostoru HEP-a u Industrijskoj ulici otvorila 11. Obrtnički i poduzetnički sajam, na kojem svoje proizvode i usluge predstavlja preko stotinu obrtnika, gospodarstvenika i drugih udruga. Uz državnu tajnicu te čelnike obrtničke i gospodarske komore, okupljenima se prilikom otvaranja sajma obratio i županov zamjenik za gospodarstvo Željko Jakopović.

sajam_02

- Požeško-slavonska županija, unatoč teškim vremenima, stalno vodi računa o obrtnicima. Tako smo, u granicama svojih mogućnosti, pomogli i ovaj sajam, a isto činimo i s drugim sajmovima te drugim priredbama gospodarskoga karaktera u našoj županiji te ćemo to činiti i dalje - kazao je dožupan Jakopović.

sajam_03

- Požeški sajam pokazuje da i na ovom području ima poduzetnika koji dobro posluju i imaju razvojne mogućnosti i potencijale -  izjavila je, prigodom svečanog otvarenja sajma, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva Tihana Kraljić. Dodala je da Ministarstvo čini sve kako bi obrtnici i poduzetnici pokrenuli gospodarsku aktivnost brzo, jednostavno i jeftino, a svjesni problema u kojima se nalaze obrtnici, najavila je, u pripremi je i Zakon o suzbijanju sive ekonomije i rada na crno.

sajam_04

U okviru sajma održan je okrugli stol na temu aktualnog stanja u obrtništvu i poduzetništvu. Danas su, spomenimo, predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Stipo Barukčić i direktor Zagrebačke banke za slavonsku regiju Slaven Rukavina potpisali ugovor o poslovnoj suradnji kojim se obrtnicima jamče povoljniji uvjeti kreditiranja trajnih obrtnih sredstava.

sajam_05

Požeški je sajam danas otvoren do 19 sati, a uz niz popratnih manifestacija nastavlja se sutra u vremenu od 9 do 19 sati. Posljednjeg dana, u nedjelju, sajam je otvoren od 9 do 13 sati.