Župan u Lipiku otvorio Hvidrinu izložbu "Dani poslije"

izlozba_lipikPožeško-slavonski župan Marijan Aladrović u Lipiku je otvorio izložbu fotografija ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata pod nazivom „Dani poslije”. Autor fotografija koje prikazuju ranjene hrvatske branitelje u njihovim vojnim odorama jest poznati zagrebački fotograf Damira Hoyka. Izložbu je organizirala HVIDRA Požeško-slavonske županije, čije je predsjednik Mario Novoselac tom prigodom pozdravio sve okupljene i zahvalio im se na dolasku.

izlozba_lipik1

Uz požeško-slavonskoga župana Marijana Aladrovića te pripadnike specijalne policije i braniteljskih udruga, svečanosti u lipičkom Multikulturalnom centru nazočili su i gradonačelnik Pakraca Davor Huška te gradonačelnik Lipika Antun Haramija, koji su se također obratili okupljenima.

izlozba_lipik3

- Pokrenuli smo ovu izložbu s ciljem da se pojedini političari, sindikalci i novinari urazume i da nas više ne nazivaju privilegiranima, jer mi to nismo - čulo se od organizatora, čije su riječi najbolje ilustrirane izloženim, potresnim fotografijama

izlozba_lipik2

Govoreći prilikom otvaranja izložbe, župan Aladrović, pored zahvale Hvidri što je odlučila takvu izložbu postaviti i u Lipiku, nakon Pakraca i Požege, čestitao je svima koji su došli na takvu ideju i sproveli je u djelo, davši i na taj način doprinos istini o Domovinskom ratu.