Premijerka Kosor otvorila novu dvoranu u Pleternici!

pleternica_dvorana_01Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor nazočila je obilježavanju Dana grada Pleternice,  gdje je otvorila osamnaest milijuna kuna vrijednu novu, višenamjensku školsku sportsku dvoranu koja se nalazi uza pleterničku osnovnu školu. Vlada RH, kazala je predsjednica Kosor, izravno je u tu dvoranu uložila više od šest milijuna kuna. Uz premijerku, u Pleternici je bio i potpredsjednik hrvatskoga Sabora, Vladimir Šeks.

pleternica_dvorana_02

- Moj vam je savjet da učite, to će biti ponajprije za vaše dobro jer će vam stečeno znanje pomoći da savladate razne životne teškoće - poručila je premijerka Jadranka Kosor učenicima OŠ fra Kaje Adžića, obraćajući im se na svečanosti otvaranja nove dvorane, u kojoj je tom prigodom održana i svečana sjednica Gradskoga vijeća Pleternice.

pleternica_dvorana_12

Učenicima, nastavnicima te okupljenim Pleterničanima i njihovim gostima, koji su je pozdravili burnim pljeskom,  predsjednica Vlade uputila je riječi nade za skori izlazak iz krize.

pleternica_dvorana_06

- Nedavno smo objavili da gospodarstvo prvi put nakon šest tromjesečja bilježi rast, a sada vam iznosim i najnovije podatke po kojima je izvoz za devet mjeseci porastao 16 posto, a izvoz u SAD čak 45 posto, što su sve pokazatelji izlaska iz krize - rekla je J.Kosor te čestitala Pleterničanima Dan grada i uspješnu realizaciju niza projekata prošle godine, uza želju da tako nastave i dalje.

pleternica_dvorana_05

Pleternički gradonačelnik i saborski zastupnik Franjo Lucić naglasio je da je u prošloj godini u Pleternici realizirano 45 milijuna kuna investicija pleternica_dvorana_07te je ujedno najavio nekoliko novih projekata, vrijednih 50 milijuna kuna. U Pleternici je tako počela  gradnja nove knjižnice, radit će se mini elektrana na Orljavi,  nastavlja se pleternica_dvorana_08proširenje poduzetničke zone,  a uza sve to uredit će se i višenamjenska kinodvorana.

Okupljenima se u prepunoj, novoj pleterničkoj sportskoj dvorani koju je blagoslovio požeški biskup Antun Škvorčević, obratio i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, zahvalivši se Vladi RH na pomoći u realizaciji niza projekata, posebno u posljednjih godinu i pol otkako je on na čelu Požeško-slavonske županije.

pleternica_dvorana_13

Godišnje nagrade uručene su DVD-u Lakušija, Milanu Varešaku, Igoru Majetiću, Ivici Radoniću, nogometnim klubovima iz Kuzmice i Buka, Vinku Katiću te osnovnoškolcima koji su postigli rezultate na raznim natjecanjima.

pleternica_dvorana_14

Njima su, pak, nagrade zajedno uručili hrvatska premijerka Jadranka Kosor i pleternički gradonačelnik Franjo Lucić.

pleternica_dvorana_10