U Požegi održana tribina "Zajedno protiv ovisnosti"

predavanje_droge_01Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, Županijsko povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga i druge institucije, organizirali su danas u prostoru Gospodarske komore tribinu pod nazivom "Zajedno protiv ovisnosti", a povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Poseban je naglasak stavljen na borbu i prevenciju zlouporaba droga, o čemu je govorio i dožupan Ferdinand Troha, predsjednik spomenutog županijskog povjerenstva.

predavanje_droge_02

Prema riječima dr. Jasmine Kovačević, stanje u Požeškoj-slavonskoj županiji još uvijek nije alarmantno, čak je i zadovoljavajuće jer na 100.000 stanovnika dolazi 80 registriranih ovisnika, dok primjerice Istarska ili Zadarska županija imaju gotovo 600 registriranih ovisnika.

predavanje_droge_03

Stručna povjerenstva i stručni ljudi za tu tematiku, moglo se čuti na predavanju, i nadalje ulažu napore kroz različite aktivnosti, a jedna od njih je i program „Testiranjem na droge za zdraviju školu“ koji je proveden u Srednjoj školi Pakrac.

predavanje_droge_04

Isto će testiranje biti provedeno tijekom ove školske godine i među požeškim gimnazijalcima, za koje je već sada dobiven pristanak velikog broja roditelja. Naime, bez njihovog pristanka, ali i pristanka samih učenika, testiranje prema važećim zakonima nije moguće provesti.