Župan Aladrović gost Skupštine županijskoga HSS-a

hss_skupstina_01Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović bio je gost redovite izvještajne skupštine županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke (HSS) na kojoj je županov zamjenik za gospodarstvo Željko Jakopović, ujedno i predsjednik županijskoga HSS-a, podnio izvješće o radu u proteklih godinu dana, koje su skupštinari jednoglasno usvojili. I tom je prigodom istaknuta dobra suradnja HDZ-a i HSS-a kako na županijskoj, tako i na državnoj razini.

hss_skupstina_02

Uza župana Aladrovića, na skupštini su bila i dva saborska zastupnika, Zdravko Kelić, ujedno i potpredsjednik HSS-a na državnoj razini, te Franjo Lucić, ujedno i predsjednik HDZ-a Požeško-slavonske županije, zatim dr.Radoslav Galić, predsjednik Županijske skupštine Požeško-slavonske županije te županijske organizacije HSP-a dr.Ante Starčević, hss_skupstina_03brodsko-posavski dožupan i regionalni predsjednik HSS-a Slavonije i Baranje Davor Vlaović te glavni tajnik HSS-a na državnoj razini Nenad Matić.

Obraćajući se okupljenima, Željko Jakopović je naglasio kako se požeško-slavonski HSS bori za boljitak cijele županije,  što se može vidjeti kroz projekte koji su realizirani ili se provode u proteklih godinu i pol dana otkako je nova koalicija preuzela vlast u Požeško-slavonskoj županiji.

U svakom slučaju, kazao je Jakopović. od tada je vidljiv pomak na bolje, prvenstveno zato što postoji dobra sinergija između koalicijskih partnera, koji se odlično nadopunjuju.  Izrazio je žaljenje što se proteklih godina, prije dolaska nove vlasti, nije dobro radilo u Županiji.

hss_skupstina_05

Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović suradnju između HSS-a i HDZ-a u Požeško-slavonskoj županiji ocijenio je izvanrednom. Isto je kazao i za općine i gradove u kojima se prakticira ta koalicija, no isto tako je morao ukazati na hss_skupstina_04kočenje nekih projekata od interesa svih stanovnika županije, u čemu prednjači Grad Požega, a kao posljednji primjer te opstrukcije naveo je problem gospodarenja otpadom.

Pozdravljajući okupljene, saborski zastupnici Zdravko Kelić (HSS) i Franjo Lucić (HDZ) govorili su o dobroj suradnji dviju stranaka na državnoj razini, što očito jako smeta SDP-u i partnerima.

No, naše će dvije stranke, kazali su saborski zastupnici,  nastaviti dobro surađivati i dalje, na državnoj i lokalnoj razini, bez obzira ne poteškoće i probleme od kojih nitko ne bježi, već ih se pokušava riješiti.