Josip Jurčević o komunističkim zločinima nad Hrvatima

jurcevic_01Znanstvenik, povjesničar i profesor Josip Jurčević  u dvorani svete Terezije Avilske u Požegi održao je predavanje o komunističkim zločinima nad Hrvatima, s poveznicom na Domovinski rat. Uz njega, o katoličkoj vjeri kao snazi hrvatskoga naroda za vrijeme komunističke diktature i u Domovinskom ratu, govorio je i fra Zlatko Papac, svećenik požeške crkve sv. Duha. Predavanju je nazočio i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović.

jurcevic_02

Govoreći o tematici tribine, profesor Jurčević je naglasio kako se neke stvari uporno prešućuju od  strane hrvatskih medija, pa je kao primjer naveo Josipa Broza Tita kojega je Sveučilište u Bremenu, inače tradicionalno lijevo orijentirano njemačko sveučilište, nakon iscrpna istraživanja proglasilo desetim najvećim masovnim ubojicom dvadesetoga stoljeća, stavivši ga u društvo Hitlera, Staljina, Mao Ce Tunga, Pola Pota i drugih, što kod nas gotovo nitko ne zna.

jurcevic_03

Hrvatima se u Domovinskom ratu, kazao je Jurčević pred okupljenim hrvatskim braniteljima i drugim posjetiteljima tribine, dogodilo nešto slično kao poslije Drugoga svjetskoga rata - brojne masovne grobnice, a odgovorni za njih nisu odgovarali za svoje zločine.

Predavanje je organizirala požeška Udruga hrvatski policajac, dragovoljci i veterani Domovinskoga rata, čiji je predsjednik Marijan Pilon uvodno pozdravio sve okupljene te se na kraju zahvalio predavačima.