Dožupan Troha otvorio izložbu maraka o banu Jelačiću

posta_-_izlozba_01U šalter sali glavnoga poštanskoga ureda u Požegi, danas je županov zamjenik Ferdinand Troha otvorio filatelističku izložbu koju je u suradnji s Kulturno-prosvjetnim društvom Sloga iz Pakraca organizirala Hrvatska pošta d.d., u sklopu manifestacije "Hrvati u srcu domovine". Na izložbi su predstavljene i poštanske marke s likom bana Josipa Jelačića, koje je ustupilo Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo Jelačić iz Petrovaradina, banova rodnoga grada.

posta_-_izlozba_02

Zanimljivost ove izložbe, koja će se moći razgledati idućih dana u šalter sali požeške pošte, uz velik pregled poštanskih maraka o hrvatskom banu Josipu Jelačiću, jest i ta što se među izloženim stvarima može vidjeti i preslik krsnoga lista Josipa Jelačića, koji je rođen 1801. godine u Petrovaradinu.

posta_-_izlizba_03

Nakon što su okupljene pozdravili Damir Špančić, predsjednik Sloge iz Pakraca te dožupan Troha, spomenimo kako je  tom prigodom Robert Ostrun, potpredsjednik Pošte za Požeško-slavonsku županiju, najavio za idući tjedan otvaranje novoga, manjega poštanskoga ureda u zgradi Policijske uprave požeško-slavonske u Požegi, što će sigurno naići na odobravanje građana.